Αθλητικό τουρνουά «Αιγαίο 2017»

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι θα ακουστεί σε όλο το campus του Κολλεγίου Ανατόλια ο ήχος της έναρξης του αθλητικού τουρνουά «Αιγαίο 2017». Εκατοντάδες μαθητές – 800 σε σύνολο,- αγόρια και κορίτσια έχουν ετοιμαστεί για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες σχολικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.

Οι αποστολές θα αγωνιστούν στα αθλήματα του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου και στον κλασικό αθλητισμό. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 66 αποστολές από 19 σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της Ξάνθης και της Κατερίνης, ενώ ιδιαίτερη αξία – τόσο συμβολική όσο και συναισθηματική – έχει η παρουσία του Robert College από την Κωνσταντινούπολη.

Οι βάσεις του τουρνουά «Αιγαίο» μπήκαν το 1976 όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του Κολλεγίου Ανατόλια. Το κτίριο, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του σχολικού αθλητισμού στην Ελλάδα, χρηματοδοτήθηκε από τον οργανισμό USAID/ASHA  και επέτρεψε στον εκπαιδευτικό οργανισμό να συνεχίσει μία μακρά παράδοση που αποτελούσε, ήδη από τα χρόνια της Μερζιφούντας, προτεραιότητα: να ενθαρρύνει την ενασχόληση των μαθητών με τον αθλητισμό για λόγους υγείας, ενσταλάζοντας σε αυτούς το πνεύμα του ευ αγωνίζεθαι, την πρωτοβουλία, τη συνεργασία αλλά και τις ηγετικές ικανότητες.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και μέσω του αθλητισμού οι μαθητές των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της νοτιοανατολικής Μεσογείου, από όπου προέκυψε και η ονομασία «Αιγαίο». Τα πρώτα χρόνια της αθλητικής σχολικής διοργάνωσης συμμετείχαν αμερικανικά σχολεία από τη Κωνσταντινούπολη, την Αίγυπτο, τον Λίβανο, δίνοντας της τον χαρακτηρισμό «διεθνής», ενώ στη συνέχεια και μέχρι σήμερα αυξήθηκε η συμμετοχή των σχολείων από την Ελλάδα.

Το φετινού τουρνουά «Αιγαίο» θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και οι αγώνες του είναι ανοιχτοί στο κοινό.


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College