Μαθητής μας έγινε δεκτός με υποτροφία στο University of Chicago

Ο Γιώργος Τζώρτζης, υπότροφος και οικότροφος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης έγινε δεκτός για να σπουδάσει με υποτροφία στο University of Chicago, ένα από τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στην κατηγορία Life Sciences. Η απάντηση του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου, που προσφέρει στον μαθητή ακαδημαϊκή υποτροφία 82% για σπουδές Βιοχημείας, ήρθε πολύ νωρίς, ήδη από το πρώτο τρίμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο μαθητής, που κατάγεται από τον Βόλο, ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να  παρακολουθήσει στο Κολλέγιο Ανατόλια το πρόγραμμα διετούς φοίτησης του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB Diploma Program). Όπως λέει ο ίδιος επέλεξε το ΙΒ γιατί ανέκαθεν τον ενδιέφεραν οι σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άριστος μαθητής από τα χρόνια του Γυμνασίου, ο Γιώργος είχε πλειάδα διακρίσεων τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον χώρο της κολύμβησης με τον οποίον ασχολείται από την ηλικία των 5 ετών. Σήμερα αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ και στις διεθνείς διοργανώσεις εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα, ενώ την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται και με την ομάδα του πανεπιστημίου του Σικάγο.

Από το 2012 έως το 2016, όταν φοιτούσε στο 5ο Γυμνάσιο και στη συνέχεια στο 2ο Λύκειο του Βόλου, βρισκόταν κάθε χρόνο ανάμεσα στους μαθητές που βραβεύονταν από το Υπουργείο Παιδείας για τις επιδόσεις του, έφτασε στους τελικούς της Πανελλήνιας Ολυμπιάδας Βιολογίας, και το 2014 κρίθηκε επιλέξιμος για τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/CTY Greece. Το 2016 ο μαθητής μπήκε με υποτροφία στο Κολλέγιο Ανατόλια και τα τελευταία δύο χρόνια ζει στο οικοτροφείο του σχολείου. Ως μαθητής του Κολλεγίου, και με την ομάδα του ΙΒ, παρουσίασε προτάσεις για τη Νομισματική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατακτώντας την 4η θέση πανευρωπαϊκά.

Η πορεία προς τον στόχο δεν ήταν εύκολη, όπως για κάθε παιδί που αλλάζει πόλη και σχολικό περιβάλλον και ζει μακριά από το σπίτι και την οικογένειά του. Ωστόσο ο Γιώργος αποδεικνύοντας ότι είναι φτιαγμένος από τη στόφα του πρωταθλητή, έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του με την ίδια υπευθυνότητα: είτε αυτές αφορούσαν στο διάβασμα είτε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις που απαιτούν καθημερινή προπόνηση, που δύο φορές την εβδομάδα γίνεται διπλή και θέλει τον μαθητή να είναι παρών στο κολυμβητήριο στις 6 το πρωί. Τη χρονιά που πέρασε ο Γιώργος Τζώρτζης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 7.500 μέτρων Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (Ιούνιος, Βεγορίτιδα), τη 2η θέση στα 1.500 μέτρα ελεύθερο, την 3η θέση στα 800 μ. και την 4η θέση στα 400 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων που έγινε στην Πάτρα.

Το πρόγραμμα του ΙΒ που προετοιμάζει τους μαθητές για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τους εισάγει στη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία της ακαδημαϊκής σκέψης, όσο και το Γραφείο Συμβουλευτικής Αμερικανικών Πανεπιστημιακών Σπουδών (US College Counseling Office) του Κολλεγίου Ανατόλια υποστήριξαν τις δυνατότητες του μαθητή αλλάζοντας τη ζωή του και δίνοντας νέες προοπτικές για το μέλλον του. «Θεωρώ ότι αν είχα μείνει στον Βόλο δεν θα είχα αυτήν την ευκαιρία. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου έμαθα να σκέφτομαι διαφορετικά, να αναλύω, να αναπτύσσω κριτική ικανότητα. Και ζώντας στο οικοτροφείο του σχολείου έμαθα να είμαι αυτόνομος, κάτι που πιστεύω πως θα με βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητά μου στην Αμερική» τονίζει ο Γιώργος.

Το Κολλέγιο Ανατόλια συγχαίρει τον μαθητή για την επιτυχία του και του εύχεται καλή επιτυχία στους νέους του ακαδημαϊκούς και αγωνιστικούς στόχους.


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College