Άννα-Μαρία Παππά ’06 | Γυναίκα και επιστήμη

H προσφορά της γυναίκας στην επιστήμη αναγνωρίστηκε στο πρόσωπο της αποφοίτου μας Άννας Μαρίας Παππά. Στη νεαρή ερευνήτρια απονεμήθηκε μία υψηλού κύρους υποτροφία από το Ίδρυμα L’ Oreal σε συνεργασία με τη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών και τη Γαλλική Επιτροπή UNESCO.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Άννα- Μαρία Παππά (‘06) έλαβε, ανάμεσα σε 1.000 υποψήφιες, μία από τις 30 υποτροφίες που απονέμει το Ίδρυμα L’ Oreal σε συνεργασία με τη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών και τη Γαλλική Επιτροπή UNESCO. Οι συγκεκριμένες υποτροφίες «Για τις γυναίκες στην επιστήμη» χορηγούνται σε διδακτορικές και μεταδιδακτορικές ερευνήτριες και συνοδεύονται από χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της έρευνάς τους. Οι συγκεκριμένες υποτροφίες αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των γυναικών να εντρυφήσουν στον χώρο της επιστημονικής έρευνας και στην υποστήριξή τους στην επαγγελματική τους διαδρομή.

Η επιλογή της Άννας-Μαρίας Παππά, διδακτορικής ερευνήτριας του Εργαστηρίου Βιοηλεκτρονικής της Σχολής Ecole des Mines de Saint Etienne και υποψήφιας μεταδιδακτορικής ερευνήτριας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, σχετίζεται με την  έρευνά της στην ανίχνευση μεταβολικών ουσιών στο κύτταρο με τη χρήση οργανικών ηλεκτρονικών συσκευών. Η Ελληνίδα ερευνήτρια εργάζεται σε μια πλατφόρμα διαγνωστικής in vitro, σκοπός της οποίας είναι η γνώση και η πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των αντιβιοτικών στα βακτήρια, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη αντιστάσεων στα βακτηρίδια.

Η Ελληνίδα ερευνήτρια αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια το 2006 και πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της στις Νανοεπιστήμες, τη Νανοτεχνολογία και τα Βιοϋλικά. Έχει κάνει 15 δημοσιεύσεις σε περιοδικά διεθνούς κύρους, και έχει πολλές συμμετοχές σε διεθνή συνέδρεια. Έλαβε την υψηλού κύρους υποτροφία “Marie Curie ITN” για να στηρίξει τις διδακτορικές σπουδές, και έχει τιμηθεί, επιπλέον, με βραβεία όπως το “Science as art” από το Materials Research Society (USA, 2015). Σήμερα, παράλληλα με τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Cambridge συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια Cornell και Stanford ως επιστημονικός συνεργάτης.

(Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College