Αριάδνη Παπαδοπούλου: Δεκτή σε τέσσερις Σχολές Ιατρικής στη Μ. Βρετανία

Δεκτή σε τέσσερις σχολές Ιατρικής στη Μεγάλη Βρετανία έγινε η Αριάδνη Παπαδοπούλου, τελειόφοιτη του ΙΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια. Η Αριάδνη δέχθηκε προσφορές από τις Ιατρικές Σχολές των UCL (University College London), Queen Mary University of London, Cardiff University and Queen’s University Belfast. Η υπότροφος μαθήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια κατάφερε να περάσει στα τέσσερα κορυφαία Πανεπιστήμια μετά από μία πολύ απαιτητική και ανταγωνιστική διαδικασία, με πολλούς και ικανούς υποψηφίους από όλη την Ευρώπη να διεκδικούν τις λίγες θέσεις που προσφέρουν οι συγκεκριμένες ιατρικές σχολές.

«Θεωρώ ότι το Κολλέγιο Ανατόλια με προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο με τους καθηγητές, τη μόρφωση, τις υποδομές και την υποστήριξη που μου έδωσε» αναφέρει η Αριάδνη. Η πλήρης υποτροφία που της απονεμήθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια εν Αθήναις (ΣΑΚΑ), της έδωσε την ευκαιρία να επωφεληθεί από το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του σχολείου και  να ασχοληθεί με τις Τέχνες αλλά και τις Επιστήμες μέσα από τα clubs: Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου, η ενασχόλησή της με το βιολί και το τραγούδι, η συμμετοχή της στα ΜUN, στο μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ACSTAC), τα βραβεία σε ρητορικούς αγώνες και διεθνείς μαθητικούς επιστημονικούς διαγωνισμούς, η εθελοντική εργασία που έκανε σε ιδρύματα όπως ο Άγιος Δημήτριος, το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή  κ.ά., συμπλήρωσαν το άριστο  προφίλ της Αριάδνης προετοιμάζοντάς την για το επόμενο βήμα.

Η επιλογή της από το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece το 2014 και το καλοκαιρινό πρόγραμμα Βιολογίας και Βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale το 2016 (και τα δύο προγράμματα έλαβε πλήρη υποτροφία), λειτούργησαν ως «πυξίδα» που τη βοήθησαν να χαράξει τον δρόμο και να βρει τον προορισμό της. «Όταν ανακοίνωσα ότι θέλω να σπουδάσω Ιατρική στην Αγγλία, ορισμένοι με αποθάρρυναν και μου είπαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Δεν έδωσα σημασία. Για αυτό και η συμβουλή μου προς τα άλλα παιδιά είναι να μην αποθαρρύνονται από τις απόψεις τρίτων, αλλά να πιστεύουν στον εαυτό τους, να προσπαθούν και να κυνηγούν το όνειρό τους».

Όσο για την υποτροφία που έλαβε θεωρεί ότι ήταν «το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου χαρίσει κάποιος. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα είχα την ίδια ευκαιρία να σπουδάσω ιατρική στο εξωτερικό και να κάνω πραγματικότητα κάτι που ονειρευόμουν: να σώζω ζωές. Εύχομαι να συνεχιστεί το πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια ώστε να δώσει και σε άλλα παιδιά την ευκαιρία που έδωσε και σε εμένα. Για αυτό θα ήθελα κάποια στιγμή και εγώ να συνεισφέρω στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και στον σκοπό του».


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College