Το Κολλέγιο Ανατόλια τίμησε τους μεγάλους δωρητές του

Ο σημαντικός ρόλος των μεγάλων δωρητών στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Κολλεγίου Ανατόλια σε πρωτοποριακό εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρίστηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την εξαιρετική προσφορά τους προς τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και μετά θάνατον ο Δημήτρης Ζάννας. Στους τιμώμενους απονεμήθηκε το βραβείο Carl C. Compton που πήρε την ονομασία του από τον 5ο κατά σειρά Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια (1950- 1958) και οραματιστή εκπαιδευτικό που αποτελεί την απόλυτη προσωποποίηση των πιο υψηλών ιδανικών του Σχολείου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, οργανισμός με μεγάλη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση,βραβεύτηκε για τη μακρόχρονη υποστήριξή του προς το  Κολλέγιο Ανατόλια. Συγκεκριμένα, μέσω της συμβολής του στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του οργανισμού, κάθε χρόνο παρέχονται υποτροφίες σε παιδιά με περιορισμένα οικονομικά μέσα προσφέροντας τους πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Το Ίδρυμα έχει αναλάβει την υποχρέωση να στηρίξει τον κάθε υπότροφο από την Α΄ τάξη του Γυμνασίου μέχρι και την αποφοίτησή του από το Λύκειο. Επιπλέον χρηματοδοτεί τη συμμετοχή παιδιών, με ανάλογα κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά από όλη την Ελλάδα, στο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Το βραβείο παρέλαβε ο Δρ Πέτρος Καλαντζής, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο εκλιπών Δημήτρης Ζάννας, διαπρεπής νομικός, που διετέλεσε Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και υπηρεσιακός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1974. Ο ευπατρίδης Δημήτρης Ζάννας, βραβευμένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το κράτος του Ισραήλ, υπήρξε απόφοιτος του σχολείου και μετέπειτα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Έφορος) του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο ίδιος υπηρέτησε το σχολείο με οραματισμό, μεγάλη αφοσίωση και συνέπεια, όπως έπραξε και στην περίπτωση άλλων φορέων της πόλης (ΧΑΝΘ, η Σχολή Τυφλών κ.ά..). Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του Άρτεμις Ζάννα.

ac_benefactors_awards2

Από αριστερά: Ο Δρ Πέτρος Καλαντζής, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση παραλαμβάνει το βραβείο Carl C. Compton από τον Σέργιο Χατζημιχάλογλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Ανατόλια και τον Δρα Πάνο Βλάχο, Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια

ac_benefactors_awards3

Η Άρτεμις Ζάννα παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο για τον εκλιπόντα σύζυγό της Δημήτρη Ζάννα, από τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Ανατόλια και τον Δρα Πάνο Βλάχο, Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College