Εφ’ όλης της ευρωπαϊκής ύλης με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Το ακροατήριο ήταν αυτή τη φορά διαφορετικό για τον Μαργαρίτη Σχοινά  εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περισσότεροι από 100 φοιτητές του American College of Thessaloniki (ACT) όπως και μαθητές του IB του Κολλεγίου Ανατόλια παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του  στη Βιβλιοθήκη Bissell στο ACT για το μέλλον της Ευρώπης και του έθεσαν ερωτήματα – δίκην συνέντευξης Τύπου – εφ’ όλης της ευρωπαϊκής ύλης.

Ο κ. Σχοινάς έκανε μία αναδρομή στη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντας έμφαση στους ειρηνευτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς της, και μοιράστηκε με τους φοιτητές και μαθητές μία πιο αισιόδοξη εικόνα για το παρόν της Ευρώπης κάνοντας αντίστοιχες προβλέψεις για το μέλλον. Έθιξε τα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα και δοκίμασαν τη συνεκτικότητα των ευρωπαϊκών δεσμών, όπως είναι το  Brexit, το προσφυγικό και η οικονομική κρίση και υποστήριξε ότι η Ευρώπη αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική στις εντάσεις των τελευταίων τριών χρόνων. Με πολύ χαρά δέχθηκε και απάντησε τις ερωτήσεις των παιδιών για την ελληνική οικονομία, την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, την Καταλονία, τη διεύρυνση της ΕΕ, αλλά και τις σχέσεις ΗΠΑ και Ευρώπης μετατρέποντας τη Βιβλιοθήκη Bissell σε ένα διαφορετικό, νεανικό, press room.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ο πρώτος Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υψηλότερο αξίωμα που κατέκτησε ποτέ Έλληνας υπάλληλος της Κομισιόν.  Ο ίδιος είναι το πρόσωπο που εκφράζει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει την ευθύνη της ενημέρωσης των 500 δημοσιογράφων από όλον κόσμο οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στην Κομισιόν.


Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Δρ Πάνος Βλάχος, η Δρ Μαρία Κυριακίδου, Διευθύντρια του Τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ACΤ και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College