Οι πρωταθλητές μας! Διακρίσεις μαθητών σε αθλητισμό

Πανελλήνιες νίκες και διακρίσεις σε αθλητικές διοργανώσεις αποδεικνύουν την αγάπη που δείχνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια στον αθλητισμό, όπως και τα πολύπλευρα ταλέντα τους.

Κωπηλασία:

Οι διακρίσεις συνεχίζονται για τους δύο νεαρούς πρωταθλητές της κωπηλασίας και μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια. Στο 84ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων Νεανίδων & Ανδρών – Γυναικών η Αθηνά Ζαχαρούλα Δίτσιου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου. Η αθλήτρια, που ήταν επίκωπος (αρχηγός) πληρώματος, αγωνίστηκε και διακρίθηκε σε πρωτάθλημα ανώτερης ηλικιακά κατηγορίας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στον Σχοινιά του Μαραθώνα, στις 12 – 15 Απριλίου. Λίγες ημέρες μετά η αθλήτρια κατέκτησε την 3η θέση στο αγώνισμα του ατομικού σκιφ στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην ίδια τοποθεσία.

Τα μετάλλια που κέρδισε η κωπηλάτρια ήρθαν σε συνέχεια των δύο χρυσών που κέρδισε στο διπλό και τετραπλό σκιφ στο Μαυροχώρι Καστοριάς (Μάρτιος 2018).

Τένις:

Πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2018 αναδείχθηκε η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Ιωάννα Γιαννακού στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τένις 2018 που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ΕΦΟΑ στον Μαραθώνα Αττική τον Απρίλιο. Η Ιωάννα και η συναθλήτριά της Λογοθέτη Έλλη μετά από μια σειρά πολύ δύσκολων και απαιτητικών αγώνων κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία girls16-doubles.

Σκι:

Με μετάλλια και διακρίσεις ολοκληρώθηκε η αθλητική χειμερινή περίοδος για τους μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια που συμμετείχαν σε αγώνες με το αθλητικό σωματείο Alpis.

Ο Θεοχάρης Παπαϊωάννου αναδείχθηκε 2ος πανελλήνιος νικητής στο Slalom Α4-U14 – (21 Μαρτίου)

Στους παίδες κάτω των 16 ετών (Π2) ο μαθητής της Γ´ Γυμνασίου Αστέρης Μπάκας Αστέρης κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Χ.Κ . Βίγλας (Μάρτιος 2018) στο αγώνισμα του παράλληλου ατομικού.

Στα κορίτσια κάτω των 14 ετών (Κ1) στο αγώνισμα του σκι cross η Νιόβη Βλάχου κατέκτησε την 3η θέση, ενώ η Έλλη Αλεξίου την 4η θέση στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Χ.Κ του Βόρρα τον περασμένο Μάρτιο. Και οι δύο αθλήτριες είναι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου.

Στα αγόρια κάτω των 14 ετών ( Π1) στο ίδιο αγώνισμα ο Ιάσων – Ηλίας Αβαρλής κατέκτησε την 3η θέση, ο Θεοχάρης Παπαϊωάννου την 4η θέση και ο Ευάγγελος Χορταρέας την 5η θέση.


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College