Ενημερωτική Ημερίδα – Workshop στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ημερίδα – workshop με θέμα το Scratch και το LEGO Mindstorms EV3 για εκπαιδευτικούς και γονείς, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και το American College of Thessaloniki-ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια και θα λάβει χώρα στη βιβλιοθήκη Bissell του ACT (Σεβενίδη 17, Πυλαία).

Η ημερίδα θα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιό της, η ομάδα του WRO Hellas θα παρουσιάσει παραδειγματικές εφαρμογές του Scratch και του LEGO Mindstorms EV3, στις θεματικές ενότητες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου του διαγωνισμού.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2018

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο διαγωνισμός αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Μάρτιο. Ο προκριματικός διαγωνισμός Βόρειας Ελλάδος του 2018 θα διεξαχθεί στο Κολλέγιο Ανατόλια την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας καλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

  • Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» ή «WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο»
  • Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»
  • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα»

Το πιο σημαντικό στάδιο του διαγωνισμού δεν είναι η ίδια η ημέρα της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά η πορεία προς το διαγωνισμό. Μέσα από τις προπονήσεις τους για το διαγωνισμό,  τα παιδιά αναπτύσσουν κρίσιμες δεξιότητες όπως είναι η ικανότητα εργασίας σε ομάδα, η επίλυση προβλημάτων, η μηχανική και ο προγραμματισμός. Παράλληλα οι προπονητές των παιδιών αποκτούν γνώσεις στην αιχμή των τεχνολογικών και εκπαιδευτικών εξελίξεων, με σκοπό να τις μεταλαμπαδεύσουν στις τωρινές και μελλοντικές γενεές μαθητών. Αυτοί είναι άλλωστε οι εκπαιδευτικοί στόχοι, καθώς και τα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει μία εμπειρία τόσο συναρπαστική, όσο το 5μηνο ταξίδι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνονται ημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και εντατικά σεμινάρια και webinars για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών – όλα με ελεύθερη είσοδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

18:00 – 18:30 Registration & παρουσίαση διαγωνισμού
18:30 – 20:00 Χωρισμός εκπαιδευτικών σε ομάδες Α/θμιας και Β/θμιας
●      Ομάδα Α/θμιας: Scratch με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Τσιαστούδη
●      Ομάδα Β/θμιας: LEGO Mindstorms EV3 με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

  • Ημερομηνία & ώρα: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00
  • Χώρος: Βιβλιοθήκη Bissell, ACT (Σεβενίδη 17, Πυλαία)
  • Συνδιοργάνωση: WRO Hellas, Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και American College of Thessaloniki – ACT
  • Πληροφορίες & κρατήσεις: Τηλεφωνικά στο 2310-398289 (κα. Βιργινία Αρβανίτη, Κέντρο Εκπαίδευσης STEM Κολλεγίου Ανατόλια), στο 210-6777290 (κα. Δώρα Θανοπούλου, WRO Hellas)


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College