xBand: Ένα wearable που σώζει ζωές

Τη πρώτο βραβείο της «Καλύτερης Εταιρείας» κέρδισε η εταιρία xBand που δημιούργησαν μαθητές του ΙΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Βόρειας Ελλάδας.

Τα παιδιά σχεδίασαν και παρουσίασαν με τον πιο ολοκληρωμένο επιχειρηματικό τρόπο το XΒand το wearable που σώζει ζωές, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την κορυφαία διάκριση της Έκθεσης που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Στη διοργάνωση, που εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές, ηλικίας 15 έως 18 ετών, από 40 Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Σχολεία, από τη Βόρεια Ελλάδα, τα Τρίκαλα και τη Ρόδο. Τα παιδιά παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες με στοιχεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας, μέσα από τη δημιουργία μίας εικονικής εταιρίας.

Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσίασε το xBand, ένα wearable τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο για να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες των χιονοδρομικών κέντρων και αθλητές χειμερινών σπορ. Πρόκειται για μία συσκευή που φορά ο χρήστης στο χέρι του και παρακολουθεί ζωτικά σημεία του χρήστη (θερμοκρασία και καρδιακό ρυθμό), συλλέγει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία του και σε περίπτωση κινδύνου, δίνει ειδοποίηση σε έναν κεντρικό υπολογιστή για να σταλούν πρώτες βοήθειες. Η εταιρία συστήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 με την επωνυμία «xBand Ι.Κ.Ε.». Οι 25 μαθητές και μαθήτριες χωρίστηκαν σε τμήματα και ανέλαβαν συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες.

CEO/Πρόεδρος: Δημήτριος Κιούρτης

Αντιπρόεδρος : Στυλιανή Ζαχαρή

CPO/ Διευθυντές Παραγωγής: Κωνσταντίνος Οικονόμου, Ιωάννης Μάστορας

Τμήμα Παραγωγής: Νικόλαος Μητιντζής Γαριπίδης, Ζαχαρίας Καραβασίλης, Κωνσταντίνος Γκατζώνης, Δημήτριος Γιοβανούδας, Ιωάννης Σταμούλης

CMO/Διευθύντριες Μάρκετινγκ: Σοφία Μαριάννε Μαργκαρέτε Γκρος, Αλεξάνδρα Μανοπούλου

Τμήμα Marketing: Ξανθούλα Μακρή, Γεώργιος-Μιχαήλ Κούλαλης-Πέτσας, Απόστολος Καραβιώτης, Λεωνίδας Γεωργιάδης, Χρήστος Κουμποτής, Ραφαήλ Γκιόλντας

CFO / Διευθυντές Χρηματοοικονομικών: Γεώργιος Χριστόδουλος Ορφανίδης, Νικόλαος Νταλίπης

Finance Department: Αθανάσιος Βασιλειάδης, Δημήτρης Ευθυμιάδης, Νικόλαος Ζερβογιάννης

CHRO/Διευθύντριες Ανθρώπινου Δυναμικού: Αλίκη Βαλιούλη, Αμαλία Τζώτζα

Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου της ομάδας  έπαιξε η συμμετοχή της, κατόπιν επιλογής, στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας MIT Launch X., που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή 500 σχολείων από όλο τον κόσμο.

Τους μαθητές προετοίμασε και επίβλεψε η καθηγήτρια του ΙΒ Αντιγόνη Πυροβέτση στο πλαίσιο του Company Program, του Club του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια (υπεύθυνες καθηγήτριες η Αντιγόνη Πυροβέτση και η Αθηνά Λιόντα). Εξαιρετικά χρήσιμες ήταν και  οι συμβουλές που έλαβαν τα παιδιά από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki και τον Διευθυντή του Γιώργο Κόκκα.

Τα 3 βραβεία που απονεμήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν:

1)      Βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρεία» στην xBand του ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια

xband.gr, https://www.facebook.com/xband.gr/

2)      Βραβείο για το «Πιο καινοτόμο προϊόν» στη Τhink Big 2 Change Small από το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

https://www.facebook.com/tb2cs/

3)      Βραβείο για το «Kαλύτερο Περίπτερο» στη Sοaping Therapy από το ΓΕΛ Ποδοχωρίου Καβάλας

https://www.facebook.com/Soapping-Therapy-183081832457544/

Η xBand διεκδικεί την πρόκρισή της στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2018» που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα γίνει στις 16 Ιουλίου 2018 στο Βελιγράδι.

Το ΣΕΝ/JA Greece αποτελεί παράρτημα του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει πολλά προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο, με χορηγίες μεγάλων εταιρειών.

https://www.senja.gr   https://www.facebook.com/SENJAGREECE


Since being founded in 1886 in Merzifon of Asia Minor, Anatolia has been synonymous with quality education. Based in Thessaloniki since 1923, Anatolia College is a private, non-for-profit educational institution imbued with the highest ideals of Greek and American education. Today, Anatolia comprises three academic divisions, offering education of the highest standards to young people as well as adults from Greece, the US and the Balkans: Anatolia Elementary School (Kindergarten - 6th Grade), Anatolia High School (Gymnasion and Lykeion High School and IBDP), and ACT - American College of Thessaloniki, which offers graduate and post-graduate programs. At the same time, CTY Greece (Center for Talented Youth) operates at Anatolia College since 2014, in collaboration with Johns Hopkins University and the Stavros Niarchos Foundation.


(c) 2015 Anatolia College